Hát nem online...

Nagyon nem...

 

Visszatértem valamiért a hagyományos naplóra. Van amikor már másnap este visszaolvasom, és még írok hozzá egy- két sort.

Valamikor, még a paleolit korszakban olvastam, miszerint minden nap le kell írni:

a:) veszteséget, negatív élményt / érzést

b:) nyereséget, pozitív érzést / élményt és ehhez a ponthoz írni a következő nap gondolatát:

Amelyben azt írod le pl.: amit NEM szeretnél tenni, pozitív gondolatokat

 

Hát belekezdtem. Ezeket leírom és utána jönnek a világmegváltó gondolatok, vélemények és érzések emberekről, néha bevásárlólista :D   Szóval mindenféle katyvasz.

Na, ha ez napvilágra kerülne "leszednének érte a kutyák" ))))

Laza 1 hónap után visszaolvastam, rájöttem mennyivel intimebb mint azt az éterbe lőni. 

 

Őszinte leszek, vannak benne "csúnya" gondolatok emberekről, meggondolatlanul (?) leírt mondatok amit ha ide írnék, fél Almádia, Pest, Ausztria etc. várna a kapu előtt :D

 

Mitől csúnya egy egy gondolat, kérdezhetnénk az éterben, ha így online vagyunk...hát Szépöcsém attól, hogy a fogalmazás urvára' nem mindegy, akkor ha azt bárki láthatja..

(gyengébbek kedvéért a napló ettől személyes.)

Nyilván lehetne csúsztatni, hogy mégse legyen karcos, de az meg nem igazság, csak részünkről felállított hülyeség, a legrosszabb benne: jellemtelenség.

 

Hogy miért ( ne aggódj mindenre van válasz -kacsintós szmájli ) legyen már annyi gerinc, hogy face to face elmondod adott embernek, embereknek hogy mi a tök van.

 

NEM felvállalni a vélt vagy valós sérelmeket, csak tolni a süket dumát céltalanul, papagáj módra kapcsolva, miközben sosem tudhatod, (mint virtuális homokszemcse ne képzelj sokat magadról, hogy azonnali hatállyal mindenki téged olvas) hogy célba talált e a mondandó, hogy olvasta, hogy fel és megismerte, mit szól hozzá, szégyenkezik, szánja-bánja avagy kiröhög.

Na én ezt kerülöm el.

( Ha visszaolvasol kedves Olvasó,látni fogod én először beszélek és utána írom le )

Szóval, így gondolom el a miértjét.

 

Így meg egyszerűen csak marad a folytonos önigazolás, fortyogás és az érzés:  hogyan reagálna ( koholt  vagy valósnak vélt ) vádjaimra, kérdéseimre, egyet nem értésben, bármiben  - ha lenne annyi gerinc, hogy ne legyek puhapöcs- , ha ott állna velem szemben.

De az érzés részét a világ minden kincséért sem akarod átélni, tán szembesülhetsz vele, te vagy a balfasz.

 

Ez így nem izgi, inkább szánalmas. Félni a saját agyszüleménytől, becsukni ajtót - ablakot be ne csusszanjon a csúf igazság, struccpolitika.

( de ez is csak az én személyes véleményem, van akinek ez így kényelmes és lehet hogy mégiscsak az a jó politika? Majd az élet eldönti, bizonyítja melyik a jó politika )

 

Naszóval: a nem online napló működik !!!

Eredményekben mérhető, bocsánatkérés akár a saját gyerekemtől is, hogy igazságtalan voltam, rádöbbeni arra, hogy sok ember méltatlanul kapott figyelmet más helyett, aki arra érdemesebb lenne.

Sokkal több mindent írok le, mint erre a felületre.

 

Egyetlen lap van benne, ami tulajdonképpen függelék címkével láttam el, nos ezt megoszthatom )))

X óra felkelés, kávé, reggeli elkészítése, edzésre vinni a kölket, onnan suliba, haza, ebéd-takarítás-mindenféle- ,suliból haza, lecke kikérdezése, edzésre vinni, utána ha kell még a maradék leckét kikérdezni,vacsora, füröggyé mááále, aluggyááá, beesel azágyba 15 perc film-utána "filmszakadás",azaz alvás. 

Intézd el ezt, azt, autószerelő, bank satöbbi hülyeség...telefonálgatások.

Mert ezek a mindennapok kötelességei, hétköznapok..

Hétvégén: ugyanez suli nélkül és Apuka főzőtudománya felment az utálatos konyha alól, kivételes helyzet miatt csak urva nagy leszervezésben csavargás, nagylelkűen csak: anyaidő, amikor magam mögött becsukhatom az ajtót.

( kártyapartik, szülinapok, csak random csavargások, vagy ne zavarj tábla és ájultan filmet nézek, olvasok, játszom )

 

Most őszintén, ezt mi a töknek írjam le minden nap? Mi változik benne ? Tulajdonképen semmi.

 

A változó az egyenletben kizárólag a hétvége, ha sikerül csavargó életmódot egyeztetni az már nagyon más tészta. ( most pl. 3 napra tipliztem le, de erre közel két hónapot kellett várnom )

 

A lényeg a kézzel írottban van, abban a bizonyos a és b oldalon.

 

Ezt pedig meghagyom másoknak : 

 

internet.jpg