Filózom...

....a magányról...
Mindegy, hogy társas vagy társ nélküli, mindegy, hogy egy hét, egy év, vagy lassan 30..40..60, soha nem lehet megszokni, csak elviselni, megtűrni a jelenlétét.
Lassan, csendesen, türelemmel dolgozik, módszeresen rágja a lelket, elevenen falja fel, ügyelve arra, hogy csak akkorát harapjon belőle, ami még nem öli meg.
Közben telnek a hétköznapok, kötelesség tudattal tenni a dolgokat, tervezni és rezzenéstelen arccal tűrni, hogy ott motoszkál, mint a szú, ami az öreg hintaszéket darálja.
Néha nem gondolsz rá, néha feledtetik veled a derűs percek, a barátokkal töltött idő, de mindig ott van és lassan, kitartóan dolgozik...
Aztán jön egy reménysugár, hogy ennek talán nem kell mindig így lennie, talán eltűnhet az éltedből és a lelkednek már megrágott részei, a régi sebek begyógyulhatnak.
Eközben ő ott áll a sarokban és várja a sorát és amikor az illúziók kártyavárként omlanak össze, előugrik és az addig csendes, szinte észrevétlen élősködő cinikusan és hangosan belevigyorog a képedbe, fájdalmasan beléd mar, felszakít megannyi sebet, fürdik a véredben, te a kíntól összeroskadsz, ő pedig örömtárcát járja a romokon.
Aztán lassan ismét lecsendesedik, ügyel arra hogy megmaradj, de emlékezz.
Te lassan feltápászkodsz, elgyötörten, fásultan beleszürkülsz a taposómalomba, lassan ismét rezzenéstelen lesz az arcod, csak egy-két furcsa vonás és a szemed árulkodik róla, hogy valami zajlott odabent, ismét megtanulod elviselni a magányt, de soha nem szokod...
Eltűnnek a színes paletták az élet valahány területéről szép lassan és már csak Önmagad árnyéka maradsz..
Hát ennyit a magányról, amiről azt gondolom inkább a társas magányra vonatkozik, amely önállótlan és monoton, beleszürküléssel.
Sokan összekeverik a magányt azzal, ha valaki egyedül él, de nem:  ők a legszabadabbak a világon.
Néha én is szeretnék szabad lenni...úgy igazán..mint egy madár...
...de valószínűleg lezuhannék egy idő után, mert annyira megszoktam a rohanást, odafigyelést és törődést, aggódást, mindenféle firlefrancot, hogy nem tudnék szabadon szárnyalni, mert családom van és a fészekre vigyázni kell  )))
Aztán meg az is van, hogy ezeket is összekeverik a népek, hogy ugyan má ezek alapján...magányos vagy te is, csak elfoglalt.
Nem, nem vagyok magányos, mert vagyok annyira önző, hogy egyedül is jól érzem magam, semmilyen késztetést nem éreznék ,hogy bármi áron mellettem legyen valaki.......és azért ez így már más, kedves Olvasó )))
szabad.jpg
Ps.: Remélem a Nyuszi, az a húsvéti fajta olvassa: szeretnék 1 hetet eltölteni EGYEDÜL, meleg -urva' meleg- tengerparton, telefon és internet nélkül, koktélokat szürcsölve, napfelkeltét bámulni kávézás közben, céltalanul bolyongani a tengerparton.