Nem értem..

..komolyan nem.

 

Vannak ismerőseim, akik vagyonosak.

 

Csak egy példa: Jól menő munkaközvetítő, éves cca. 90 ezer tiszta € haszonnal. A ház: meseszerű, anyukának két kocsi, egy télire ( BMW kisfacomtudja ) a másik nyári feeling miatt egy Audi coupe. Apukának mivel vadászik terepjáró a szarabbik verzióból, a tárgyalásokra VW Phaeton ( vagymi ).

Kezdték a semmiből, 20 év alatt ez lett. Szerintem ez vagyonos család, még megemlíteném, hogy mindkét gyerek házat kapott, full balatoni panoráma, kocsik, üzlet beindítása. Így már azért tisztább a kép, mi is vagyon.

Barokkos túlzás nélküli tények.

 

Másik pl. Tengeri vitorlásokat árulnak, tavasztól, őszig Horvátország, az esküvőjüket a fél északi part irigyelte -tényleg csodaszép volt. A pasi tényleg sokat dolgozik, anyuka a két gyerekkel a jobbkeze adminisztráció terén. SOHA nem láttam őket mosoly nélkül, pedig volt rá ok párszor, hogy ne legyen jó kedvük, de szeretik egymást feltétel nélkül, jóban és rosszban, ahogyan azt megfogadták.

 

A két család soha nem kérkedik a vagyonával, hangot adva az igen népszerű arcosoldalon, mert pont leszarják, hogy kinyúlt melegítőben játszanak az udvaron a gyerekekkel, teljesen átlagemberként viselkednek és beszélgetnek a különböző társadalmi rétegbe tartozó emberekkel.

Mindkét család bőkezű adakozó, állatmenhelyek, beteg gyermekek részére stb. amiről nem posztolnak, hanem teszik csendben.

 

És még mennyi ilyen van..de csak ezt a kettőt említettem meg.

 

Mutatok egy másik példát, akik éppen megélnek, turiból öltöznek - egyszer elmentem velük, hogy én is, mert iszonyatosan jó stílust választottak és ledöbbentem, mindezt mennyiért. ( Valamint nem szórom én sem a pénzt számolatlanul,pedig van, ugyan nem annyi mint a fent említetteknek, de nem okoz gondot, ha tele kell tankolnom a kocsit fizu előtt 2 héttel és még marad is a következő hónapra )

Sosem irigykednek, elfogadják a helyzetet, de mit is ? Azt, hogy csak 1 autójuk van, albérletben laknak, ám cserében szeretik egymást. Nyaralni minden 3-ik évben mennek - ennyi idő alatt gyűjtik össze a pénzt.

Eközben nem feledkeznek meg, ha vendégségbe hívjuk Őket, sosem jönnek üres kézzel, ha éppen úgy alakul anyuka süt valami rágcsát. Mindig szívesen látott vendégek, a humorukkal, jókedvükkel. Igen, néha panaszkodik Anyuka, de csak szigorúan kettesben, de nem is annak nevezném, hanem dühnek, mert a kormányt szidja -azt mondjuk együtt szoktuk, mert én is beszállok. Tényleg szeretnének egy saját lakást, de nem várnak senki halálára, a banki törlesztésbe, meg a történtek után nem mernek kockázatot vállalni. ( Kisebb összeget buktak a Questor-nál, mind a 3 milla, amit összespóroltak odalett. ) 

 

Akiket nem szívesen emlegetnék a fent említett két családhoz hasonló módon élnek, de nem ereszkednek le..csak simán bunkók, akik elfelejtették honnan jöttek és hogyan. Örököltek, nem becsületes vállalkozások stb. Tudod mi a vicces ezeknél az embereknél? Ők nem szeretik egymást, kivétel nélkül mondhatom rájuk.

 

Szóval a pénz a mai világban nagy úr, de változtathat azoknál az embereknél, akik ezt nem tudják kezelni, csak és kizárólag negatív irányba. Ők összeomlanának, ha a világuk kipukkadna és nem mehetnének minden évben két-három alkalommal egzotikus utakra.

 

Olvastam, nagyon népszerű prolizni. Ezért írok róla.

Proli, mit is jelent ? Munkás, legalábbis a wiki szerint.

Amúgy meg gúnyos és lenéző stílusú szövegkörnyezetben használják azok az emberek, akik azt hiszik fent vannak és csak lenézni tudnak.

 

Erről van kérdésem is, no persze költői, aki ezt használja, nem az a legnagyobb proli ?

 

Lenézni embereket, mert nem az ő színvonalán élnek?

Mégis mi a színvonal?

A fenti két vagyonos család a mérce ?

Vajon mi.

HONNAN a faszból lehet lenézni?

Mellesleg, honnan tudja, hogy a leprolizott embereknél mi van a háttérben ? Tízmillás kérdés.

Talán mert nem kérkedik vele, talán elégedett az életével, talán elég pénze van ahhoz, hogy a komfortzónája meglegyen, talán a családi életével elégedett, talán saját magával elégedett és tükörbe tud nézni. 

Minden csak nézőpont kérdése.

 

Még egy gondolat, ha sokat használja és elhiszi, hogy sérthetetlen az ő társadalmi ranglétrája miatt, az a veszélyes kombináció, mert lehet, hogy egyszer valaki megtanítja, hogy honnan is kell majd felnézni, aztán jön a beismerő vallomás:  jééé ott voltam, rákúrtam, proli lettem. ( ha eszébe jut beismerni- de nem fogja mert mindenki hibás csak ő nem, áldozat lett )

 

Az örök érvényű igazság, mindenhonnan nagyot lehet esni, bizony.

 

 

images_1_1.jpg